*Produkt w rozmiarze M jest idealny dla psów ŚREDNICH ras.
Sery himalajskie produkowane są z mleka krów himalajskich, które poddawane jest długiemu i starannemu procesowi obróbki. Najpierw mleko jest gotowane przez godzinę w celu usunięcia z niego całego tłuszczu i pasteryzacji. Następnie dodaje się do niego odrobinę soli oraz soku z limonki (łącznie jest to zaledwie 0,01%) w celu koagulacji. Kolejny etap to prasowanie przez 2-3 dni, które pozwala pozbyć się wilgoci z sera. Takie bloki sera krojone są na odpowiedniej wielkości kawałki i suszone w komorze wędzarniczej aż 20-30 dni, by stały się twarde i zyskały delikatny, dymny smak.
Dodatkowe informacje:
nie zawiera laktozy
duża zawartość białka przy niskiej
zawartości tłuszczu
wspomaga czyszczenie zębów
zaspokaja potrzebę gryzienia i żucia
twardy i wytrzymały gryzak, dzięki czemu wystarczy na wiele tygodni
z mleka krów himalajskich
Skład:
Mleko krowie (99,9%), sól, sok z limonki, białko surowe 66%, wilgotność 12,5%
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.