MACED Naturalny ser himalajski rozmiar L
Sery himalajskie produkowane są z mleka krów himalajskich, które poddawane jest długiemu i starannemu procesowi obróbki. Najpierw mleko jest gotowane przez godzinę w celu usunięcia z niego całego tłuszczu i pasteryzacji. Następnie dodaje się do niego odrobinę soli oraz soku z limonki (łącznie jest to zaledwie 0,01%) w celu koagulacji. Kolejny etap to prasowanie przez 2-3 dni, które pozwala pozbyć się wilgoci z sera. Takie bloki sera krojone są na odpowiedniej wielkości kawałki i suszone w komorze wędzarniczej aż 20-30 dni, by stały się twarde i zyskały delikatny, dymny smak.
Dodatkowe informacje:
- nie zawiera laktozy
- duża zawartość białka przy niskiej zawartości tłuszczu
- wspomaga czyszczenie zębów
- zaspokaja potrzebę gryzienia i żucia
- twardy i wytrzymały gryzak, dzięki czemu wystarczy na wiele tygodni
- z mleka krów himalajskich
Skład:
Mleko krowie (99,9%), sól, sok z limonki, białko surowe 66%, wilgotność 12,5%
Ilość produktów w przechowalni: 0
- Bult Gęsi przełyk 35g9,00 zł
- Bult Płuca wieprzowe 50g9,00 zł
- Bult Szprotki suszone 150g26,00 zł
- Bult Skóra z dorsza 50g16,90 zł
- BULT ŻWACZ MIELONY SŁOIK 200G24,70 zł
- BULT KACZA PIERŚ 1KG93,60 zł
- Bult Talarki indycze 100g10,40 zł
- Bult Treserki ze żwacza wołowego słoik 120g13,65 zł
- Bult Wątroba wieprzowa 100g11,05 zł
- Bult Jelito wieprzowe 100g15,60 zł